top of page
Een fotograaf aan een meer. Een art director bekijkt zijn werk. A photographer at a lake. An art director looks at his work.

Alles over Ron Gessel Setfotograaf en Reclamefotograaf

Ron Gessel, een voormalige art director die gewerkt heeft bij gerenommeerde bureaus zoals FHB BBDO, Lowe en BvH, Ron Gessel had altijd al een creatieve vonk in zich. Maar het was pas zo'n 15 jaar geleden dat hij de stap zette om zijn carrière een totaal andere wending te geven en setfotograaf te worden.

 

In het begin waren er ongetwijfeld twijfels en uitdagingen, maar Ron Gessel bleek al snel zijn roeping te hebben gevonden in de wereld van de setfotografie. Zijn talent om visuele verhalen te vertellen, gevormd door zijn ervaring als art director, bleek een onschatbare troef te zijn in zijn nieuwe beroep als setfotograaf.

 

Tegenwoordig bevindt Ron Gessel zich vaak op filmsets, waar hij als setfotograaf snel en geruisloos beweegt, als "een vlieg op de muur", zoals zijn collega's hem wel eens omschrijven. Zijn vermogen om onopgemerkt te blijven, stelt hem in staat om intieme momenten vast te leggen die anders misschien verloren zouden gaan.

 

Wat Ron Gessel's hart sneller doet kloppen, is straatfotografie. Zijn grote passie ligt in het vastleggen van het dagelijkse leven op straat, vooral in de bruisende steden van Azië en New York. Door zijn jarenlange ervaring als art director en zijn scherpe observatievermogen kan hij op subtiele wijze de essentie van het stadsleven vastleggen in zijn foto's.

 

Ron Gessel is een verhalenverteller, altijd op zoek naar dat ene moment, die ene glimp van emotie of schoonheid die voor anderen verborgen blijft. Zijn reis van art director naar setfotograaf heeft hem niet alleen een nieuwe carrière gebracht, maar heeft hem ook de vrijheid gegeven om zijn creativiteit te uiten op een manier die hem vervult en inspireert.

 

Awards:

PANL Award in de categorie mensen.

Fly on the wall

bottom of page